Om att skaffa sig barnerfarenhet

 
Q: Jag funderar själv på att vara au pair i framtiden och undrar om du hade 300 barntimmars erfarenhet som det stod på de flesta hemsidor? Om ja, hur och vad gjorde du? :) 
- Frida
 
A: Hej Frida!
 
För att börja med första delen, ja det hade jag. Däremot har jag noll koll på hur många timmar jag faktiskt hade när jag började med min ansökan. Vad jag minns när jag började fylla i allt för Cultural Care så fyllde jag i när min erfarheten var, men inte hur länge. Men det måste ha blivit över 200 timmar i alla fall eftersom jag sitter här nu! 
 
När man fyller i sin ansökan hos Cultural Care får man fylla i referenser och på så sätt kan de ju kolla upp din barnerfarenhet och faktiskt verifiera om du har gjort över 200 timmar eller inte. Nu vet jag inte exakt vad mina referenser sa, men t.ex. hade jag en av papporna till en av spelarna i handbollslaget jag var ansvarig för, och jag antar att han uppgav saker såsom hur ofta våra träningar var och vad jag gjorde. Så jag tror att Cultural Care får en ganska bra överblick över timmarna genom dina referenser!
 
Och jag hade en rätt blandad barnerfarenhet. Som nämnt ovan var jag tränare/ledare för ett handbollslag. Sedan hade jag också, som förmodligen många andra au pairer, varit barnvakt då och då. En sommar på campingen jag jobbade på var jag även aktivitetsledare.
 
Vill du åka till USA så gäller det bara att vara påhittig och få bra referenser. Höll du på med någon sport? Kontakta din gamla förening och kolla om de behöver någon hjälp. Har du tagit studenten och kanske jobbar oregelbundna tider eller pluggar? Anmäl dig till din kommunala vikarepool. Känner du att barn och fritidsprogrammet kan vara rätt val som gymnasieutbildning? Där har man praktik. Bor du granne med en barnfamilj? Erbjud dig att sitta barnvakt.
 
Man får helt enkelt vrida och vända lite på alla tänkbara situationer där du skulle kunna skaffa dig barnerfarenhet hemma! Går du in med rätt inställning bör det inte vara alltför svårt att skaffa den barnerfarneheten du behöver. 
 
Lycka till Frida!
 
 
Foto av Veronika

Kommentarer:

1 Anonym:

Och för ett realistiskt svar, kära Frida, så hittar vi alla på en massa barnetfarenhet. Ingen förutom Elin är helt ärlig på sin ansökan :) lycka till!

Svar: Haha "anonym" (Lotta), mycket sant! Men 100% ängel är jag faktiskt inte, aaaaaaalla brer på överallt i ansökan 😇 Och helt ärligt, som min värdmamma sa så betalar dom ju för "good judgement" så det är väl det viktigaste egentligen
Elin Löfström

Kommentera här: