To do list

 
Hittade denna listan hos Elisabet, men jag har arbetat om den lite grand. Eftersom jag åker med en annan organisation så ser processen lite, men bara lite, annorlunda ut. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag säkert komma på några saker till allteftersom som måste göras innan flyget lyfter den 11 augusti, men den dagen den sorgen. Om inte annat så innehåller listan i alla fall alla viktiga hållpunkter som framtida au pairer behöver känna till!
 
Ansökan:
[x] Göra klart ansökan
[x] Göra och lägga upp en au pair video
[x] Matchningsprocessen
[x] Tacka ja till en värdfamilj
 
Boka tider:
[x] Boka tid hos Amerikanska Ambassaden
[x] Boka tid för hälsoundersökning
 
Beställa/fixa:
[ ] Skicka efter Internationellt körkort (två veckor innan avresa)
[/] Fixa foton till Visum och Internationellt körkort
[x] Skicka efter Polisregisterutdrag
 
Köpa:
[ ] Presenter till värdfamiljen
[ ] Adapter
[ ] Förlängningssladd med flera uttag
 
Att ha med till Amerikanska Ambassaden:
[x] DS-160 Confirmation page
[x] DS-2019 och SEVIS
[x] Pass
[x] Kvitto på betald visumavgift
[x] Personbevis 120 - alla relationer
[x] Proof of funds/ Kontoutdrag
[x] Bekräftelse av tidsbokning
[x] Extra framkallat foto
 
Övrigt innan avresa:
[ ] Betala allt
[ ] Ta kopior på pass, visum, alla viktiga papper m.m.
[ ] Fixa fullmakt
[x] Kolla vilka vaccinationer jag fått tidigare
[x] Göra hälsoundersökning
[ ] Göra tbc-test
[x] Besöka Amerikanska Ambassaden
[x] Få tillbaka pass
[x] Få hem visum
[ ] Få hem internationellt körkort
[ ] Skriva en Bucket List
[ ] Göra "innan-skolan-träningen"
[ ] Få flyginformation
[ ] Skriva ut flygbiljetterna
[ ] Växla dollar
[ ] Städa och rensa garderob + rummet
[ ] Hejdåparty
[ ] Skriva packlista
[ ] Packa
[ ] Säga hejdå
[ ] Åka

Doctor, doctor, give me medication

Nej då, min hälsa var "Excellent" enligt min läkare när jag gjorde hälsoundersökningen som alla au pairer som skall åka till USA måste göra. Hela situationen kändes i och för sig lite som ett skämt, lite som ambassadbesöket som inte heller kändes som sådär jätteväl spenderad tid.
 
Större delen av hälsoundersökningen bestod nämligen av att min läkare frågade mig ett gäng frågor (som stod på pappret från Cultural Care) och att han gav mig små föreläsningar som att "träna i lagom mängd" och "safe sex". Men, han kollade i och för sig blodtrycket. Det är ju alltid en bra indikator på hur man, så att säga, ligger till.
 
Tips från coachen gällande hälsoundersökningen; gör den på Skogslyckans vårdcentral om du kan. Cultural Care har en trolig summa på någonstans mellan 800-1000 kronor som de tror att en hälsoundersökning kostar. Jag betalade 300 kronor! Egentligen skulle kalaset ha gått på 650 kronor, men eftersom det vart lite krångel med TBC-testet så tyckte inte läkaren att jag behövde betala fullpris :D

Tips från coachen!

Inför ditt ambassadbesök finns det en del grejer som kan vara gött att ha i bakhuvudet:
 
* Trippeldubbeltrippelkolla att du har med dig alla dokument du måste ha med dig. Ha kopior på hotellet/huset/vart du än har möjlighet att ha kopior, för det finns en möjlighet att hämta något du skulle kunna ha glömt!
* Det är otroligt mycket tid som bara går åt till att vänta och åter vänta, det är egentligen inte någon större tid som går åt till något vettigt. Det finns visserligen en tv i väntrummet som hade CNN rullandes när jag var där och tidningar i en bokhylla, men ta med dig en bok eller liknande. Som jag nämnde i inlägget om mitt ambassadbesök får ingen elektronik föras med in, vilket betyder NO SPOTIFY! Då är det guld värt att kunna bläddra i Orange is the new black.
* Kom ihåg, behåll alltid lugnet. Ingen där är otrevlig eller elak för sakens skull, även om de kanske verkar så positivt inställda till sina jobb. Problem och hinder på vägen, dem löser sig!
* Gå på toaletten innan ditt besök på ambassaden! Okej, det finns en toalett inne på ambassaden, men jag har en lite smårolig histora från mitt besök. Större delen satt jag brevid killarna i The Fooo, och jag vet inte hur många gånger jag hörde en av killarna säga att han behövde gå på toaletten och en annan drev med honom att, "Tänk om dom ropar upp ditt namn när du pissar!". Han gick inte på toaletten.