Match #1 Skype

Ganska sent igår kväll stängde jag ner Skype efter två ganska långa samtal. Jag hade pratat med den nuvarande au pairen till den familjen jag just nu matchar med, och jag hann även prata med deras första au pair efter det första samtalet. Båda två var otroligt givande! När jag pratade med deras nuvarande au pair frågade jag mycket om det som stog i familjens ansökan, men ur hennes perspektiv. Skypesamtal nummer 2 genomfördes alltså med familjens första au pair, och hon frågade vad jag hade gått igenom tidigare för att det inte skulle bli en massa upprepningar vilket var väldigt bra. Något som jag också uppskattade från hennes sida, och även från familjen och den nuvarande au pairens sida såklart, var att man faktsikt måste vara realistisk. Det är trots allt ett jobb man söker, och ska man bo under samma tak som människor man inte riktigt känner är inte allt en dans på rosor. Alla har sina dåliga dagar. 

Match #1 Update

Hej alla unga som gamla, hinduer som kristna och Danny på andra plats som min käre vän Sean Banan skulle ha sagt. Det rullar på med match #1 från Kalifornien, troligen skall jag prata med deras nuvarande au pair imorgon (tisdag) eller i övermorgon (onsdag). Kanske blir det även ett tillfälle att prata med deras första au pair också, men vi får se på det. Skall i alla fall fortsätta med att komma på frågor till deras nuvarande au pair, det ska bli så skönt att inte behöva prata engelska också så att det inte riskerar att bli några missförstånd på grund av kommunikationsproblem.
 
Update: Mitt uppe i att jag skrev detta vibrerade min mobil, nu skall jag prata en dag denna vecka med deras första au pair också!

Match #1 Efter andra intervjun

La på telefonluren för 30 minuter sedan efter ett 40 minuter långt samtal med staterna. Den här gången var även pappan med, och de var fortsatt tydliga med vad som förväntades av au pairen och vad hon skulle ha för uppgifter och sådant. Det var även bra att de berättade vad de hade fastnat för i min ansökan, på gott och ont. TIPS TILL FRAMTIDA AU PAIRER: Fråga om vad de gillade mer eller mindre i din ansökan. Inte för att man skall bli defensiv när de ifrågasätter något, men snarare för att veta vad man ska tänka på.
 
De ville gärna fortsätta matchningen, vilket jag ser fram emot. Hela au pair grejen är så spännande, nervig, kul, utvecklande och jag vet inte vad!