Training School, dag 2

Jetlagen fortsatte att sitta i, det känns ju lagom roligt om man säger så. Det var ju ungefär lika roligt som att jag hade vaknat flera gånger under natten med tanke på det vädret som rådde under natten. Vi hade lämnat våra fönster öppna med tanke på den värmen som hade varit, men vi tänkte inte på den blåsten och det regnet som skulle komma under natten.
 
Det visade sig till och med när vi skulle börja vår första lektion att läraren var sen, just på grund av vädret. Herregud vad det måste ha sett ut, med tanke på alla varningarna som dök upp i mobilen och med tanke på att läraren blev dryga 3 timmar sen. Snacka om morgonkaos.
 
Under förmiddagens såg vi en film som handlade om att man inte ska skaka en bebis. No shit Sherlock. Jag tror nog att alla au pairer på hela skolan kommer att gå runt och driva med uttrycket "Don't shake the baby" under hela året, trots sanningen i uttrycket. Vi var till och med tvungna att skriva på ett papper där vi skrev under på att vi hade sett filmen. Först när jag kom fram till min värdfamilj och fick prata med den gamla au pairen fick jag lite perpektiv på varför det var så viktigt med det här. Tydligen hade en tidigare au pair inom Cultural Care skakat en bebis, som hade fått bestående men. Det går inte ens att sätta sig in i hur hemskt det måste ha varit.
 
Kvällen slutade både roligare och jobbigare, beroende på hur man ser på det. Mindre roligt att vi hade lektioner fram till 21.30, men de var riktigt roliga. Vi hade två kvällslektioner, varav den ena handlade om säkerhet som hölls av en urgo polis. Han satte handklovar på en tjej, som han sedan var "på väg att skjuta av". Ni vet, som historien med Wilhelm Tell och äpplet.
 
Lektion nummer två hölls av Röda Korset och handlade om körning i USA. Samma sak där, man märker verkligen skillnad i hur taggad man blir på en lektion beroende på läraren. Killen som höll i lektionen var precis som polisen hur skön som helst, drev med allt och alla när han fick chansen. Sen var det ju inte helt fel att vi fick gå lite tidigare.

Kommentera här: