Söndagens bravader

På söndagens schema stod det Great Falls och shopping, två vilt skilda aktiviteter. 

Lördags kväll berättade nämligen Beatrice (en svensk au pair) om planera på att hikea i Great Falls, en park i närheten. Ville jag med? Svar JA. Passade även på att bjuda in Elin (nästan alla svenska au pairer heter Elin - not) som var med i DC under lördagen, eftersom vi två egentligen hade planerat shopping under söndagen. Så det blev full rulle med Great Falls på förmiddagen och Tyson's på eftermiddagen. Där insåg vi för övrigt när vi åkte därifrån att vi hade spenderat dryga 5 timmar i köpcentrat. Inga konstigheter egentligen, det var bara det att vi var inne i typ 4 affärer. Älskade reor är allt jag har att säga där. 
Kanelbulle ultimate 

DC!

Vart en riktigt bra dag idag! Det var nämligen så att vi var några som hade bestämt att vi skulle ta oss in till DC för turistande och röstande på svenska ambassaden. Som förresten låg supermysigt till alldeles vid vattnet. Tydligen var det skridskoåkning i kvarteret under vintern, men det får nog vänta ett par månader med tanke på värmen är här. För att inte tala om luftfuktigheten!
 
Hur som helst, dagen börjades på ambassaden och fortsatte med fönstershoppande i Georgetown. Övervägde en cupcake på "Georgetown Cupcake", innan jag såg kön till butiken vill säga. Efter en låååång promenad mötte vi upp några tyska au pairer vid Vita huset och åt på Chipotle. Ytterligare promenerande, Smithsonian National Museum of Natural History, Jefferson Memorial och Washington Monument stod på schemat innan vid tog metron tillbaka till andra sidan Potomac.
 
 
 
 
Åh du älskade Bäveå

 
 
 
#dubbelhakadubbelkaka
 
 
Ni vet hur man ska nypa sig själv för att förstå att man inte drömmer? Lite samma princip här, JAG ÄR I WASHINGTON FÖR SJUTTON
 
 

Let's go to the ball game!

Beatrice, en au pair på samma gata som mig, berättade att hennes värdpappa hade biljetter till en Nationalsmatch, och att hon gärna ville bjuda med mig! Självklart tackade jag ja, jag menar, när får man chansen att gå på en gratis baseballmatch igen? Så efter mitt pass under tisdagen blev jag upphämtad och vi styrde bilen mot DC!
 
Tydligen var det ingen viktig match så därför var det inte så mycket folk som det kan vara, men det var ändå häftigt att få uppleva atmosfären. Fet, flottig mat, mycket prat och mycket människor.
 
Dock förstår jag inte amerikanernas facination med sporten baseball i sig, även om det sociala är en kul grej. Jag menar, under tre, fyra gånger under 2,5 timmar blev det glädjerus i arenan när någon ur hemmalaget lyckades ta poäng. Det blev aldrig intensivt, i alla fall inte med handbollsmått mätt. På så sätt var det väl en besvikelse. Men, jag är ju så glad att jag fick göra detta och träffa Bea på riktigt!